آزمایش کرونا یا آزمایش تشخیصی کووید-19

آزمایش کرونا

آزمایش کرونا یا آزمایش تشخیصی کووید-۱۹ برای فهمیدن این است که آیا شما در حال حاضر به ویروس SARS-CoV-2 ، که عامل بیماری کرونا می‌شود (COVID-19) آلوده هستید یا خیر؟

سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) دو نوع آزمایش برای تشخیص COVID-19 را تایید کرده است:

آزمایش مولکولی تشخیص کرونا

این تست تشخیصی که تست PCR نیز نامیده می‌شود، با استفاده از یک روش آزمایشگاهی به نام واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR)، مواد ژنتیکی ویروس COVID-19 را تشخیص می‌دهد.

یک کارشناس مراقبت‌های بهداشتی مایعات را از طریق سواب بینی یا گلو یا بزاق جمع می‌کند. نتایج این تست در صورت تجزیه و تحلیل در محل در عرض چند روز و در صورت ارسال به آزمایشگاه مجهز، ممکن است در عرض چند دقیقه تشخیص و اعلام شود.

آزمایش های مولکولی در صورت انجام صحیح توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی بسیار دقیق هستند، اما اختمال دارد به دلیل سرعت انجام برخی از عفونت‌ها را از دست بدهد.

تست آنتی ژن تشخیص کرونا

این آزمایش تشخیصی پروتئین‌های خاصی که بخشی از ویروس کرونا COVID-19 هستند را به سرعت شناسایی می کند. در این نوع آزمایش نیز با استفاده از یک سواب بینی یا گلو مایعات نمونه‌گیری بعمل می‌آید، که آزمایش‌های آنتی‌ژن می‌توانند در عرض چند دقیقه نتیجه را اعلام نمایند.

از آنجا که این آزمایشات سریعتر و هزینه کمتری نسبت به آزمایشات مولکولی دارن ، برخی از کارشناسان آزمایشات آنتی ژن را برای استفاده در تعداد و کمیت زیادی از افراد عملی‌تر می دانند.

یک نتیجه مثبت آزمایش آنتی ژن بعنوان نتیجه بسیار دقیق در نظر گرفته می‌شود ، اما احتمال نتایج منفی کاذب هم وجود دارد. بنابراین آزمایش‌های آنتی ژن به اندازه آزمایش‌های مولکولی حساس نیستند. لذا ممکن است بسته به شرایط، پزشک آزمایش مولکولی را برای تأیید نتیجه آزمایش منفی آنتی ژن توصیه کند.

در دسترس بودن آزمایش تشخیصی COVID-19 و محل آزمایش ممکن است بسته به محل زندگی شما و توصیه‌های مقامات بهداشت عمومی محلی شما متفاوت باشد.


این مطلب هم می‌تواند برای شما مفید باشد: راهنمای آزمایش کرونا


تست تشخیص کرونا

پزشک ممکن است به دلایل زیر نیاز ببیند که شما آزمایش تشخیصی کرونا COVID-19 را انجام دهید:

  • شما علائم کرونا COVID-19 را مانند تب ، سرفه ، خستگی یا تنگی نفس داشته باشید.
  • شما با شخصی که آزمایش ویروس کرونا COVID-19 مثبت داشته یا با فرد مشکوک به ابتلا به ویروس تماس نزدیک داشته اید.

گروه‌های خاصی برای آزمایش تشخیصی از اولویت بالایی برخوردار هستند. این افراد بیشتر در معرض علائم و نشانه‌های کرونا کووید-۱۹ هستند:

  • در یک مرکز مراقبت‌های بهداشتی یا اولین پاسخ‌دهندگان محل کار باشند
  • در مراکز مراقبتی ، مانند خانه‌های سالمندان ، یا مکان‌های دیگری که افراد در آن اسکان داده شده‌اند ، مانند زندان یا پناهگاه‌ها، زندگی یا کار کند.
  • در بیمارستان تحت مراقبت باشند
  • در جوامع خاص ، ممکن است افراد دیگری هم برای آزمایش اولویت داشته باشند.

برخی از افراد آلوده به ویروس COVID-19 ممکن است بدون علامت باشند ، به این معنی که هیچ علائم و نشانه ای ندارند. اما می توانند ویروس را به دیگران منتقل کنند.

اکنون با در دسترس قرار گرفتن آزمایشات و کیت‌های کرونا کووید-۱۹، در برخی مناطق کشور امکان آزمایش برای افراد بدون علامت نیز راحت تر و بیشتر شده است. اگر افراد بدون علائم نتیجه آزمایش مثبت داشته باشند، باید برای جلوگیری از شیوع ویروس بلافاصله باید به قرنطینه بروند.


خطرات ناشی از نتیجه آزمایش

این احتمال وجود دارد که آزمایش تشخیصی ویروس کرونا کووید-۱۹ شما همراه با نتیجه منفی کاذب باشد. این بدان معنی است که حتی اگر آلوده هم باشید آزمایش و تست، ویروس COVID-19 را تشخیص نداده است.

پس حتماً دقت داشته باشید اگر اقدامات پیشگیرانه و احتیاطی لازم مانند رعایت نکات مربوط به فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک صورت را انجام ندهید، خطر ناآگاهانه انتقال ویروس به دیگران را خواهید داشت.

خطر نتایج منفی کاذب به نوع و حساسیت تست تشخیصی کرونا COVID-19 ، دقیق بودن جمع آوری نمونه و دقت آنالیز آزمایشگاهی بستگی دارد.

4 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *